Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 1 січня 2024 року змінюється розмір адмінзбору за надання послуг у сфері держреєстрації речових прав

Реклама

З 1 січня 2024 року змінюється розмір адміністративного збору за надання послуг, зокрема, у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно.

Про це інформують фахівці Південного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Одеса).

Адміністративний збір за проведення реєстраційних дій і за надання інформації з Державного реєстру прав справляється у відповідному розмірі від прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого законом на 1 січня календарного року, в якому подаються відповідні документи для проведення державної реєстрації прав, та округлюється до найближчих 10 гривень.

Відповідно до Закону «Про Державний бюджет України на 2024 рік», який набере чинності 1 січня 2024 року, прожитковий мінімум для працездатних осіб буде становити 3028 гривень.

Стаття 34 Закону «Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» встановлює адміністративний збір у таких розмірах:

SMS-Маяк - надійна допомога бізнесу в захисті нерухомості та землі. Налаштуйте моніторинг та отримуйте сповіщення про зміни в реєстрі речових прав. Замовляйте за посиланням.

Саме час забезпечити себе інформацією та інструментами для роботи на весь рік! Отримуйте знижки до 40 % для рішень LIGA360. Заповніть заявку для зв'язку з менеджером.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини