Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як адвокати - суб’єкти фінмоніторингу мають звітувати до Мін’юсту: роз’яснення Ради адвокатів

Реклама

Адвокати, адвокатські бюро та об'єднання у випадках, коли вони є спеціально визначеними суб'єктами первинного фінансового моніторингу, мають подавати звіти відповідним міжрегіональним управлінням Міністерства юстиції.

Рада адвокатів України під час засідання 15 грудня затвердила інформаційний лист про необхідність подання адвокатами, адвокатськими бюро та адвокатськими об'єднаннями (спеціально визначеними суб'єктами первинного фінансового моніторингу) до 11 числа після звітного періоду Звіту відповідним міжрегіональним управлінням Міністерства юстиції.

Заступник голови НААУ, РАУ Валентин Гвоздій, який готував проект документа, наголосив на необхідності інформування адвокатів.

Він нагадав, що питання віднесення адвокатів до суб'єктів первинного фінансового моніторингу регулюється Законом «Про запобігання та протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення».

17 червня 2022 року Міністерство юстиції видало наказ № 2522/5 «Деякі питання формування адміністративної звітності Міністерством юстиції України як суб'єктом державного фінансового моніторингу у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення», яким затверджено форму звітності № 1-фінмон (річна) та Інструкцію щодо заповнення та подання цієї форми звітності.

Затверджений інформаційний лист містить докладні рекомендації щодо заповнення та подання цієї форми звітності № 1-фінмон адвокатами, АБ та АО, які є суб'єктами первинного фінансового моніторингу.

За матеріалами Національної асоціації адвокатів України

Як адвокату просувати свої послуги й стежити за репутацією? З цифровим рішенням LIGA360: АДВОКАТ НААУ. Тут можна створити сайт-візитку й залучати клієнтів, контролювати репутацію у публічному просторі, професійно зростати з навчальними продуктами ВША. Придбайте доступ до рішення прямо сьогодні і підвищуйте свою адвокатську експертизу з НААУ та LIGA ZAKON.

Читайте також:

Внесок на реалізацію адвокатського самоврядування у 2024 році: Рада адвокатів нагадала розмір

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини