Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Внесок на реалізацію адвокатського самоврядування у 2024 році: Рада адвокатів нагадала розмір

Реклама

Щорічний внесок на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування традиційно прив'язаний до розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого станом на 1 січня відповідного календарного року. Його розмір (один прожитковий мінімум) було визначено ще в 2022 році одразу на наступні два (2023 та 2024) роки.

Про відповідне рішення від 16-17.11.2022 № 135 нагадала Рада адвокатів України під час чергового засідання 15 грудня, інформує пресслужба НААУ.

Статтею 7 Закону «Про Державний бюджет України на 2024 рік» установлено, що з 1 січня 2024 року прожитковий мінімум для працездатних осіб встановлено у розмірі 3028 гривень. Відповідно, саме у такій загальній сумі адвокати сплачують і внесок на забезпечення реалізації адвокатського самоврядування.

З урахуванням вимог Положення про ці внески (рішення РАУ від 03.02.2017 № 4), сплата внеску є професійним обов'язком адвоката, звернули увагу в НААУ.

Виконати цей обов'язок необхідно до 31 січня 2024 року шляхом перерахування коштів двома платежами на банківські рахунки органів адвокатського самоврядування згідно з таким розподілом:

  • 70 % від розміру щорічного внеску - на поточний рахунок ради адвокатів регіону;

  • 30 % від розміру щорічного внеску - на поточний рахунок Національної асоціації адвокатів України.

Адвокати можуть самостійно генерувати квитанції на онлайн-оплату внеску в особистому кабінеті на сайті НААУ.

Деякі адвокати (зокрема, особи з інвалідністю, чорнобильці та тимчасово переміщені особи) можуть розраховувати на звільнення, зменшення або відтермінування сплати внеску. Для цього їм до кінця поточного року необхідно подати відповідні заяви (детальніше).

За повідомленням Національної асоціації адвокатів України

Як адвокату професійно зростати й стежити за змінами? З цифровим рішенням LIGA360: Адвокат НААУ. У рішенні ви зможете переглянути навчальні продукти ВША у межах встановленого НААУ річного обсягу залікових балів, читати експертні матеріали, аналізувати законодавство й готуватися до судових засідань. Оцініть усі переваги робочого простору LIGA360: АДВОКАТ НААУ.

Замовте LIGA360 до Дня адвокатури. До кожного рішення LIGA360:Адвокат НААУ надаємо рішення для помічника у подарунок. Скористайтеся спецпропозицією прямо сьогодні.

Читайте також:

Як підтвердити досвід адвокатської діяльності: позиція ВККС

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини