Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Опубліковано огляд рішень ЄСПЛ за статтею 8 Конвенції про захист прав людини (кримінальний процесуальний аспект: обшук)

Реклама

Верховний Суд оприлюднив тематичний огляд практики Європейського суду з прав людини за ст. 8 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод (кримінальний процесуальний аспект: обшук).

В огляді подано вибірку практики ЄСПЛ за ст. 8 Конвенції щодо захисту права на повагу до приватного та сімейного життя, а також інших її вимог, які можуть бути порушені під час обшуку, інформуєпресслужба суду.

Верховний Суд виклав короткий зміст огляду:

  • розд. І стосується загальної оцінки права на повагу до приватного та сімейного життя в межах проведення обшуку з прикладами релевантної практики ЄСПЛ щодо: загальних висновків / вимог щодо обшуку; вимог до рішення про проведення обшуку (наявність такого рішення, його зміст, ретроспективна перевірка тощо); порядку/способу проведення обшуку (присутність особи, стосовно якої проводиться обшук, участь захисника інших учасників кримінального провадження, понятих під час обшуку; спосіб проникнення в житло; дії правоохоронних органів під час обшуку; розслідування неналежного обшуку тощо); застосування ст. 8 Конвенції в аналізованому аспекті з урахуванням загрози тероризму;

  • у розд. ІІ наведено правові особливості проведення обшуків у адвокатів із прикладами релевантної практики ЄСПЛ;

  • розд. ІІІ стосується правових особливостей проведення обшуків у журналістів та містить приклади релевантної практики ЄСПЛ;

  • у розд. IV зазначено про взаємозв'язок ст. 8 Конвенції з іншими її статтями щодо проведення обшуків;

  • розд. V містить загальний перелік рішень ЄСПЛ з питань обшуків.

Практика ЄСПЛ українською мовою - доступна в LIGA360. Знаходь понад 75 тис. постанов Суду в перекладі, а також інформацію щодо виконання рішень ЄСПЛ. Замовляй LIGA360 за посиланням.

Новорічні знижки для юристів - до 40%. Отримайте максимум корисних функцій LIGA360 для аналізу законодавства й судової практики, алгоритмів дій для юриста та професійної аналітики. Встигніть до кінця грудня.

Читайте також:

ЄСПЛ висловився щодо відсутності сторони обвинувачення під час апеляційного перегляду справи про адмінправопорушення

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини