Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 12 березня 2024 року запрацює оновлений порядок внесення коштів на спецрахунок у разі застосування застави як запобіжного заходу

Реклама

Кабмін уніс зміни до Порядку внесення коштів на спеціальний рахунок у разі застосування застави як запобіжного заходу.

Відповідну постанову № 1283 було ухвалено 7 грудня 2023 року.

Документ було офіційно опубліковано в газеті «Урядовий кур'єр» 12 грудня 2023 року. Він набере чинності через три місяці з дня опублікування (12 березня 2024 року).

Тарас Мельничук, постійний представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді, зазначив, що документом доповнено Порядок положеннями про новий суб'єкт - Верховний Суд.

Також передбачено перевірку підтвердження внесення застави на спеціальний рахунок територіального управління Державної судової адміністрації або апеляційного суду, Вищого антикорупційного суду, Верховного Суду шляхом електронної інформаційної взаємодії між Казначейством, Державною судовою адміністрацією та Мін'юстом за погодженням з Вищим антикорупційним судом, Верховним Судом.

Згідно з оновленим пунктом 6 Порядку платіжна інструкція з відміткою банку про виконання надається слідчому, прокурору, суду, який здійснює кримінальне провадження, та уповноваженій службовій особі місця попереднього ув'язнення.

Інформація, що підтверджує зарахування застави на депозитний рахунок, передається Казначейством до ДСА шляхом електронної інформаційної взаємодії. Структура та формати даних, що передаються та приймаються в порядку інформаційної взаємодії, визначаються ДСА та Казначейством за погодженням з Вищим антикорупційним судом, Верховним Судом та оформляються протоколом обміну інформацією.

ДСА передає до Мін'юсту інформацію, що підтверджує зарахування застави на депозитний рахунок, шляхом електронної інформаційної взаємодії у порядку, визначеному Мін'юстом та ДСА за погодженням з Вищим антикорупційним судом, Верховним Судом.

Підозрюваний, обвинувачений звільняється з-під варти після отримання та перевірки уповноваженою службовою особою місця попереднього ув'язнення, в якому він перебуває, інформації, що міститься у платіжній інструкції та підтверджує внесення застави, та інформації, що підтверджує зарахування застави на депозитний рахунок. Така перевірка не може тривати більше одного робочого дня.

Чому адвокати у кримінальних справах обирають LIGA360? Це рішення, що містить все українське законодавство й судову практику (доступно для користувачів LIGA360) й аналізує їх на основі штучного інтелекту. Таким чином, адвокати вмить можуть знайти найкращі аргументи для кожного кейсу і вибудувати ефективну стратегію. Замовте LIGA360: Адвокат НААУ прямо зараз.

Читайте також:

Електронне кримінальне провадження: Вищий антикорупційний суд приймає клопотання через іКейс

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини