Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Електронне кримінальне провадження: Вищий антикорупційний суд приймає клопотання через іКейс

Реклама

Вищий антикорупційний суд інформує, що 1 грудня розпочав експлуатацію інформаційно-телекомунікаційної системи досудового розслідування (іКейс).

Відтепер ВАКС прийматиме клопотання про дозвіл на проведення обшуку житла чи іншого володіння особи від детективів НАБУ та прокурорів САП в електронному форматі.

Зазначається, що після закінчення тестування системи, налагодження процесів інтеграції та обміну даними, побудови захищених каналів зв'язку та розбудови технічних спроможностей, між НАБУ, САП та ВАКС матеріалами кримінальних проваджень у зазначеній категорії клопотань можна буде обмінюватися за декілька секунд. Це значно зекономить ресурси, зокрема час, матеріально-технічні потреби для обробки та зберігання документів, зазначили в суді.

Надалі триває розвиток та вдосконалення системи іКейс, аби в найближчій перспективі сторона захисту змогла долучитися до технічної спроможності роботи з електронними матеріалами кримінального провадження на всіх етапах його здійснення.

Чому адвокати у кримінальних справах обирають LIGA360? Це рішення, що містить все українське законодавство й судову практику (доступно для користувачів LIGA360) й аналізує їх на основі штучного інтелекту. Таким чином, адвокати вмить можуть знайти найкращі аргументи для кожного кейсу і вибудувати ефективну стратегію. Замовте LIGA360: Адвокат НААУ прямо зараз.

Читайте також:

Правові підстави застосування поліграфа на приватному підприємстві

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини