Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Конституційний Суд перевірить законність приписів щодо обмеження максимального розміру пенсії

Реклама

Конституційний Суд України за поданням Верховного Суду перевірить конституційність частини першої статті 2 Закону № 3668-VI "Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи" в частині поширення її дії на Закон "Про пенсійне забезпечення" та частини третьої статті 85 Закону "Про пенсійне забезпечення" в редакції Закону № 3668-VI. Про це повідомила прес-служба КСУ.

Верховний Суд просить перевірити на відповідність статті 21, частині третій статті 22, частині першій статті 24, статтям 46 і 64 Конституції України оспорювані законодавчі приписи, згідно з якими максимальний розмір пенсії (з урахуванням надбавок, підвищень, додаткової пенсії, цільової грошової допомоги, пенсії за особливі заслуги перед Україною, індексації та інших доплат до пенсії, встановлених законодавством, крім доплати до надбавок окремим категоріям осіб, які мають особливі заслуги перед Батьківщиною) не може перевищувати десяти прожиткових мінімумів, установлених для осіб, які втратили працездатність.

Усі потрібні документи для юриста - в рішенні LIGA360. Обирайте з понад 1,8 мільйона НПА, судової практики, аналітики, робочих кейсів та інших матеріалів. Замовте тестовий доступ за посиланням.

Читайте також:

Розірвання спадкових договорів та визнання їх недійсними: суддя ВС проаналізувала судову практику

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини