Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада дозволила НАЗК перевіряти майно, набуте до публічної служби

Реклама

На сьогоднішньому засіданні, 8 грудня, Верховна Рада ухвалила Закон «Про внесення змін до Закону України «Про запобігання корупції» щодо приведення окремих його положень у відповідність до висновків Європейської Комісії щодо України» (проєкт № 10262). Про це повідомив нардеп Ярослав Железняк.

«… Європейська Комісія у Звіті щодо України від 08 листопада 2023 року звернула увагу на необхідність скасування обмежень повноважень НАЗК стосовно продовження перевірки активів, які вже пройшли процес перевірки, та щодо перевірки майна, набутого декларантами до призначення на посаду державної служби, без шкоди для правил, що застосовуються до національної безпеки під час воєнного стану. З огляду на це, виникла необхідність приведення окремих положень Закону України «Про запобігання корупції» у відповідність до висновків Європейської Комісії», - зазначив Міністр юстиції Денис Малюська.

Документом вносяться зміни до статей 51-1 та 51-3 Закону «Про запобігання корупції»:

  • виключити частину сьому статті 51-1 Закону, яка передбачає, що під час проведення повної перевірки декларації Національне агентство не здійснює перевірку підстав набуття об'єктів нерухомості і транспортних засобів, набутих суб'єктом декларування або членом його сім'ї у власність до дня обрання (призначення) особи на посаду, у зв'язку з перебуванням на якій в особи вперше виник обов'язок подання декларації;

  • частину п'яту статті 51-3 Закону викласти в новій редакції, згідно з якою повна перевірка декларації проводиться в частині об'єктів декларування, не охоплених повною перевіркою декларацій відповідного суб'єкта декларування за попередні періоди, крім випадків, коли Національне агентство отримало нову інформацію щодо об'єкта, який перевірявся, або якщо наявні нові джерела інформації, що не були відомі чи не були доступні Національному агентству під час проведення попередньої повної перевірки.

Також важливо: Штат НАБУ буде збільшений на 300 осіб: Рада ухвалила Закон

«Прийняття цих двох законопроектів означатиме виконання одразу двох з чотирьох ключових рекомендацій, які надала нам Єврокомісія у своєму звіті щодо розширення. […]», - зауважив Міністр.

Як державному службовцю зручно ознайомитись із правовою картиною дня та контролювати зміни? LIGA360:Органи влади надасть інструменти для моніторингу законодавства та судової практики, дозволить автоматично аналізувати великі обсяги документів. Більше переваг за посиланням 

Читайте також:

Кабмін удосконалив процедуру продажу арештованих активів та унормував їх реалізацію за кордоном

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини