Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін удосконалив процедуру продажу арештованих активів та унормував їх реалізацію за кордоном

Реклама

Кабінет Міністрів удосконалив процедуру реалізації арештованих активів та впровадив можливість їх продажу за кордоном.

Відповідні зміни було внесено до урядових постанов від 9 серпня 2017 року № 558 «Про відбір на конкурсних засадах юридичних осіб, які здійснюють реалізацію арештованих активів» та від 27 вересня 2017 року № 719 «Про затвердження Порядку реалізації арештованих активів на електронних торгах».

У Національному агентстві України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, зауважили, що за новими правилами, всі продажі арештованого майна здійснюються виключно на електронній платформі Prozorro та відповідно до норм європейського законодавства.

Крім того, внесені зміни вперше в історії України унормовують реалізацію арештованого майна за кордоном.

Тарас Мельничук, постійний представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді, зазначив, що змінами передбачено забезпечення більшої прозорості діяльності АРМА під час процедури реалізації активів і відкритості доступу до інформації про їх проведення для громадськості та зацікавлених осіб. Закріплено можливість здійснення реалізації активів за допомогою прогресивних технологій, які забезпечують вільний доступ до участі у конкурсі та публічність таких процесів.

Документом затверджено Порядок відбору на конкурсних засадах юридичних осіб, які здійснюють реалізацію арештованих активів, яким визначено механізм формування відповідної конкурсної комісії, врегульовано процедурні аспекти її діяльності, кваліфікаційні критерії до учасників конкурсу, які підлягають оцінці, та визначено перелік документів, які подаються для підтвердження відповідності претендента таким критеріям.

LIGA360 дає змогу перевіряти компанії у світових санкційних списках, зокрема країн ЄС та США, а також санкційних списках України (РНБОУ, АМКУ). Спробуйте інструмент для перевірки токсичних бізнес-зв'язків прямо зараз. Більше про можливості LIGA360 для контролю compliance ризиків - за посиланням.

Хочете скористатися ексклюзивною пропозицією Legal Friday від LIGA ZAKON? Заповніть заявку та забронюйте знижку на професійні рішення для роботи.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини