Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Для осіб, які мають право здійснювати адвокатську діяльність, пропонують уточнити ступінь вищої освіти

Реклама

В Парламенті зареєстровано законопроєкт № 10312 про внесення змін до Закону України "Про адвокатуру та адвокатську діяльність" щодо уточнення ступеня вищої освіти для осіб, які мають право здійснювати адвокатську діяльність.

Пропонується частину першу статті 6 Закону викласти у новій редакції:

"Адвокатом може бути фізична особа, яка має вищу освіту за освітнім ступенем магістра на основі освітнього ступеня бакалавра в галузі права, володіє державною мовою відповідно до рівня, визначеного згідно із Законом України "Про забезпечення функціонування української мови як державної", має стаж роботи в галузі права не менше двох років, склала кваліфікаційний іспит, пройшла стажування (крім випадків, встановлених цим Законом), склала присягу адвоката України та отримала свідоцтво про право на заняття адвокатською діяльністю".

Зазначимо, що чинною редакцією статті Закону встановлено, що адвокатом може бути фізична особа, яка, серед іншого, має повну вищу юридичну освіту.

У випадку прийняття, закон набуде чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

Усі потрібні документи для юриста - в рішенні LIGA360. Обирайте з понад 1,8 мільйона НПА, судової практики, аналітики, робочих кейсів та інших матеріалів. Замовте тестовий доступ за посиланням.

Читайте також: Вдосконалення процедур суддівської кар'єри: ВРП затвердила консультативний висновок до законопроєкту

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини