Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Україні сформовано Єдиний реєстр осіб, засуджених за сексуальні злочини стосовно дітей

30 листопада 2023, 11:05
488
0
Реклама

Офіс Генерального прокурора завершив базовий етап наповнення Єдиного реєстру осіб, засуджених за злочини проти статевої свободи та статевої недоторканості малолітньої особи. Про це повідомила прес-служба органу.

Зазначається, що наразі за участі ювенальних прокурорів до реєстру внесено дані про всіх кривдників дітей, які вчинили злочини до його створення (більш ніж 600 злочинців). Відбувається подальше наповнення реєстру.

"Особа потрапляє до електронної бази на підставі обвинувального вироку суду, який набрав законної сили. До неї вносяться відомості щодо прізвища, імені, по батькові засудженого, дати народження, місця проживання чи перебування, злочину, за який його було засуджено. Також вона міститиме дані про кримінальне покарання, фактично відбуте ним покарання та порушення правил адміністративного нагляду", - йдеться в повідомленні.

Доступ до реєстру буде у визначеного законодавством кола осіб. Окрім правоохоронців, це будуть директори шкіл і садочків, керівники державних адміністрацій та голови органів місцевого самоврядування.

Інформація працюватиме на вас - з рішенням LIGA360:Юрист. Здійснюйте legal research українського законодавства й судової практики, прогнозуйте результати судових справ, читайте експертну аналітику з "гарячих" тем. Замовте тестовий доступ за посиланням. 

Читайте також: Визначаючи розмір компенсації витрат на правничу допомогу, суд має урахувати розумність їх обсягу та складність справи

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини