Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Коло осіб, які не можуть бути усиновлювачами, пропонують розширити

Реклама

28 листопада група народних депутатів (Тетяна Скрипка, Євгенія Кравчук та інші) зареєструвала у Верховній Раді проєкт Закону № 10298 «Про внесення змін до статті 212 Сімейного кодексу України щодо визначення осіб, які не можуть бути усиновлювачами».

Ініціатори проєкту роз'яснили, що його метою є законодавче забезпечення захисту найкращих інтересів дитини при вирішенні питання усиновлення, влаштування до інших форм сімейного виховання.

У законопроєкті передбачено:

  • розширити коло осіб, які не можуть бути усиновлювачами, доповнивши його особами, які були засуджені за кримінальні правопорушення, передбачені статтями 111 «Державна зрада», 111-1 «Колабораційна діяльність», 111-2 «Пособництво державі-агресору», 436-2 «Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії Російської Федерації проти України, глорифікація її учасників» Кримінального кодексу;

  • визначити, що усиновлювачем не може бути особа, яка була притягнута до адміністративної відповідальності за вчинення домашнього насильства, насильства за ознакою статі.

Відповідні зміни заплановано внести до статті 212 Сімейного кодексу.

Legal Solution допоможе кожному фахівцю, що потребує аналізу законодавства й пошуку НПА. Керівникам, юристам, бухгалтерам, кадровикам та іншим фахівцям. Замовте доступ за посиланням.

Читайте також:

Судова практика 2023: ТОП-10 цікавих рішень для юриста

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини