Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Кабмін цифровізував надання гарантійних послуг покупцям побутової техніки та інших технічно складних побутових товарів

Реклама

Уряд впорядкував і цифровізував надання гарантійних послуг покупцям побутової техніки, мобільних телефонів та інших технічно складних побутових товарів.

Відповідну постанову «Про затвердження Порядку гарантійного ремонту (обслуговування) або гарантійної заміни технічно складних побутових товарів» ухвалено на засіданні Кабінету Міністрів 28 листопада 2023 року, поінформувало Міністерство економіки.

Тарас Мельничук, постійний представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді, пояснив, що новим Порядком, серед іншого, передбачено надання гарантійних зобов'язань продавцем (виробником) в електронному вигляді шляхом:

  • забезпечення виробником (продавцем) можливості реєстрації придбаного товару на офіційному вебсайті виробника в установленому ним порядку;

  • надання виробнику (продавцю) права запросити у споживача інформацію про товар для його ідентифікації;

  • надання споживачу доступу до експлуатаційних документів на офіційному вебсайті виробника і можливості завантажувати їх в електронному вигляді протягом строку служби товару.

У Мінекономіки також повідомили, що зменшується навантаження на бізнес за рахунок скасування паперових форм (9 форм), які продавці зобов'язані заповнювати при гарантійному обслуговуванні товару та які створювали підстави для накладання штрафних санкцій Держпродспоживслужбою.

Документом визнано такою, що втратила чинність, урядову постанову від 11.04.2002 № 506 «Про затвердження Порядку гарантійного ремонту (обслуговування) або гарантійної заміни технічно складних побутових приладів».

Усі потрібні документи для юриста - в рішенні LIGA360. Обирайте з понад 1,8 мільйона НПА, судової практики, аналітики, робочих кейсів та інших матеріалів. Замовте тестовий доступ за посиланням.

Читайте також:

Огляд Закону України "Про цифровий контент та цифрові послуги"

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини