Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Впровадження стандартів ЄС і НАТО під час митного декларування військової техніки ЗСУ: урядова постанова

Реклама

Держмитслужба інформує, що Законом № 3345-IX «Про внесення змін до Митного кодексу України та інших законів України щодо уніфікації з європейськими та північноатлантичними стандартами процедур декларування військової техніки та інших товарів» запроваджено спрощену процедуру декларування військової техніки та інших товарів, аналогічну існуючій у міжнародній практиці.

У зв'язку з цим Кабінет Міністрів прийняв постанову «Деякі питання застосування документа для декларування військової техніки та інших товарів (Форми 302 України)» щодо впровадження стандартів ЄС та НАТО під час митного декларування військової техніки Збройних Сил України.

Зазначеною постановою Уряд підтримав пропозиції Держмитслужби, Мінфіну та Міноборони щодо можливості використання замість митної декларації документа Форми 302.

Держмитслужба звертає увагу, що одночасно передбачено порядок виконання митних формальностей під час здійснення митного оформлення військової техніки та інших товарів, що переміщуються з використанням Форми 302 України, Форми 302 ЄС, Форми 302 НАТО та Форми 302 інших держав.

У Службі зауважили, що Форма 302 України застосовуватиметься після укладення міжнародних договорів між Україною та відповідними державами про можливість її використання в таких державах.

«Держмитслужбою зроблено важливий крок щодо наближення законодавства з питань митної справи до стандартів Європейського Союзу та Північноатлантичного альянсу, який надасть можливість підрозділам Збройних Сил України оперативно переміщувати через митний кордон України військову техніку та інші вантажі, необхідні, зокрема, для проведення військових навчань», - прокоментував заступник Голови Держмитслужби Владислав Суворов.

Як швидко аналізувати великі масиви законодавчої інформації? З рішенням LIGA360 PRO. Легко знайдіть пов'язану аналітику, НПА, судову практику для будь-якого документа. Більше переваг за посиланням.

Читайте також:

Форс-мажор як інструмент допомоги бізнесу

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини