Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

Кабмін підтримав зміни щодо визначення країни походження товарів і верифікації сертифікатів походження під час митних процедур

Реклама

10 листопада Кабінет Міністрів ухвалив постанову № 1177 «Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 20 грудня 2006 р. № 1765 і від 9 грудня 2015 р. № 1029».

Постанову розробило Міністерство фінансів для забезпечення реалізації раніше прийнятих змін до Митного кодексу щодо приведення порядку визначення країни походження товару у відповідність із Митним кодексом ЄС та угод про вільну торгівлю (Закон № 3261-IX «Про внесення змін до Митного кодексу України щодо приведення порядку визначення країни походження товару у відповідність із Митним кодексом Європейського Союзу та забезпечення реалізації угод України про вільну торгівлю»).

Серед іншого, документом унесено зміни до Порядку верифікації (перевірки достовірності) сертифікатів і декларацій про походження товару з України, якими передбачено:

  • унормування процедури верифікації сертифікатів і декларацій за ініціативою митних органів;

  • визначення чітких підстав для анулювання сертифіката, що містить недостовірні дані;

  • визначення порядку інформування за результатами верифікації (перевірки достовірності) сертифікатів і декларацій митного органу країни ввезення товару, відповідного компетентного органу (організації), підприємства-виробника та/або експортера товару про виявлені порушення.

Постанова набирає чинності через 45 днів з дня опублікування.

Всі джерела інформації для вашої роботи - в новому рішенні LIGA360 PRO. Доступ до найповнішої бази законодавства, судових рішень та інструментів перевірки контрагентів. Дізнайтеся більше переваг за посиланням.

Бажаєте отримати найбільшу знижку року на рішення від LIGA ZAKON? Заповніть заявку - дізнайтеся умови до Legal Friday. Встигніть до 17 листопада.

Читайте також:

Як зареєструвати Paypal Українцю

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини