Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Парламенті зареєстровано законопроєкт щодо відповідальності за порушення комендантської години

Реклама

27 жовтня народні депутати зареєстрували у Верховній Раді законопроєкт № 10195 «Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення та інших законів щодо встановлення адміністративної відповідальності за порушення вимог або невиконання деяких заходів правового режиму воєнного стану», який напрацьовано спільно з Міністерством внутрішніх справ і Національною поліцією.

Мета законопроєкту - встановити адміністративну відповідальність за порушення громадянами комендантської години та порушення суб'єктом господарювання встановлених на відповідній території спеціального режиму світломаскування або режиму роботи під час дії воєнного стану.

Зокрема, у проєкті запропоновано встановити, що:

  • порушення комендантської години тягне за собою накладення штрафу на громадян від п'ятисот до однієї тисячі неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 8500 до 17000 грн);

  • порушення суб'єктом господарювання встановлених на відповідній території спеціального режиму світломаскування або режиму роботи під час дії воєнного стану тягне за собою накладення штрафу на керівника суб'єкта господарювання, фізичну особу - підприємця від трьох тисяч до шести тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 51 тис. до 102 тис. грн).

За повідомленням прес-служби Апарату ВР

Хочеш отримати мільйони корисних документів, що аналізуються вмить? Спробуй LIGA360. Найповніша база українського законодавства й аналітики, алгоритми дій у робочих ситуаціях. А смарт-фільтри й зв'язки документів допоможуть отримати саме ту підбірку матеріалів, що вам потрібна. Спробуйте LIGA360 сьогодні, замовивши тестовий доступ.

Читайте також:

Судова практика 2023: ТОП-10 цікавих рішень для юриста

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини