Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З 1 січня 2024 року доступні компенсації тим, хто за власний кошт відновив пошкоджене в результаті російської агресії житло

Реклама

28 жовтня в газеті «Голос України» офіційно опубліковано Закон № 3410-IX «Про внесення змін до Закону України «Про компенсацію за пошкодження та знищення окремих категорій об'єктів нерухомого майна внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації проти України, та Державний реєстр майна, пошкодженого та знищеного внаслідок бойових дій, терористичних актів, диверсій, спричинених збройною агресією Російської Федерації проти України».

Документ набирає чинності з 1 січня 2024 року.

У Мінінфрастуктури пояснили, що Закон дозволяє здійснювати виплати компенсацій тим, хто за власний кошт відновив пошкоджене в результаті російської агресії житло.

Це третій етап комплексної програми відновлення житла, який розпочнеться з 1 січня 2024 року, роз'яснили в міністерстві.

«Заявки подаються через Дію. Жодних чеків, розписок, фото- відеофіксацій чи інших доказів не потрібно. За бажанням їх можна додатково надати комісії, але це не є обов'язковими або визначальними у прийнятті рішення про компенсацію», йдеться в повідомленні Мініфраструктури.

У міністерстві нагадали, що виплати першого етапу - ремонти пошкодженого житла вартістю до 200 тисяч гривень - стартували в червні цього року. Другий етап передбачає компенсацію за знищене житло. Йдеться про отримання нових квартир або будівництво приватних будинків.

Усі потрібні документи для юриста - в рішенні LIGA360. Обирайте з понад 1,8 мільйона НПА, судової практики, аналітики, робочих кейсів та інших матеріалів. Замовте тестовий доступ за посиланням.

Читайте також:

Які об'єкти можливо будувати та які будівельні роботи виконувати без дозвільної документації

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини