Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Адвокату, який підбурював громадянина до дачі 10 тис. дол. США хабара судді, повідомлено про підозру

Реклама

За процесуального керівництва Печерської окружної прокуратури міста Києва повідомлено про підозру адвокату у закінченому замаху на заволодіння чужим майном шляхом обману та підбурюванні до надання службовій особі неправомірної вигоди (ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 190, ч. 2 ст. 15, ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369 КК України).

Деталі повідомляє пресслужба Київської міської прокуратури.

Установлено, що у липні 2023 року адвокат, увівши в оману громадянина, підбурив останнього до надання неправомірної вигоди нібито судді одного із районних судів столиці за прийняття позитивного рішення у цивільній справі про поділ майна між спадкоємцями. При цьому адвокат мав намір залишити суму неправомірної вигоди собі та розпорядитися нею на власний розсуд.

Слідство не встановило причетності судді до зазначених правопорушень.

Під час контролю за вчиненням злочину адвоката затримали після передачі йому обумовленої суми коштів у розмірі 10 тис. доларів США.

Підозрюваному обрано запобіжний захід, досудове розслідування триває.

Правопорушення викрили прокурори спільно зі слідчими СВ Печерського ГУ НП у місті Києві, за оперативного супроводу ГУ СБУ в м. Києві та Київській області.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Відчуй силу artificial intelligence при підготовці до суду. Смарт-пошук законодавства й судових справ, аналіз судової практики, прогнозування перемоги в суді - доступні у рішенні LIGA360:Адвокат НААУ. Дізнайся більше за посиланням.

Читайте також:

Судова практика 2023: ТОП-10 цікавих рішень для юриста

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини