Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НБУ уточнив вимоги до інформаційного забезпечення банками клієнтів щодо банківських та інших фінансових послуг

Реклама

Нацбанк уточнив вимоги до інформаційного забезпечення банками клієнтів щодо банківських та інших фінансових послуг, передбаченого у відповідному Положенні, затвердженому постановою Правління НБУ від 28 листопада 2019 року № 141.

Відповідна постанова Правління НБУ від 18 жовтня 2023 року № 129 «Про затвердження Змін до Положення про інформаційне забезпечення банками клієнтів щодо банківських та інших фінансових послуг» набрала чинності з 21 жовтня 2023 року.

Зокрема, регулятор уточнив:

  • місце та форму розміщення попереджень про можливі наслідки в разі користування послугами банку на власному вебсайті та в рекламі на інших вебсайтах;

  • порядок розкриття істотних характеристик банківської послуги на власному вебсайті банку, на інших вебсайтах та в рекламі;

  • розкриття інформації / поширення реклами про роздрібні продукти, технології та інструменти банку, що існують у формі окремих проєктів (фінтех-проєкт).

Для банків передбачено перехідний період 1 місяць на приведення своєї діяльності у відповідність до затверджених змін.

За повідомленням НБУ

Витрачаєш багато часу на аналіз законодавства? Спробуй найзручніші інструменти legal research в LIGA360. Миттєвий пошук серед мільйонів документів. Для кожного НПА - пов'язана аналітика, законодавство та судові справи. Дізнайся більше переваг за посиланням.

Читайте також:

Нацбанк змінив підходи застосування заходів впливу до кредитних спілок в умовах воєнного стану

Небанківські фінустанови мають розкривати умови споживчого кредитування на вебсайтах та в рекламі: Нацбанк

Національний банк уточнив додаткові вимоги до кредитних договорів небанківських фінустанов

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини