Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Національний банк уточнив додаткові вимоги до кредитних договорів небанківських фінустанов

Реклама

Нацбанк уточнив додаткові вимоги до договорів небанківських фінансових установ про надання коштів у позику, зокрема на виконання норм Закону «Про платіжні послуги».

Відповідна постанова Правління НБУ від 18 жовтня 2023 року № 131 «Про затвердження Змін до Положення про додаткові вимоги до договорів небанківських фінансових установ про надання коштів у позику (споживчий, фінансовий кредит)» набрала чинності з 21 жовтня 2023 року.

У Положенні про додаткові вимоги до договорів небанківських фінансових установ про надання коштів у позику (споживчий, фінансовий кредит), затвердженому постановою Правління Національного банку від 3 листопада 2021 року № 113:

  • уточнено рахунок, на який споживачеві - стороні договору може здійснюватися перерахування коштів у рахунок кредиту;

  • уточнено вимоги до договорів, що укладаються в електронній формі;

  • оновлено вимоги до договірних умов щодо списання коштів із рахунку споживача - сторони договору на користь кредитодавця (якщо такі передбачені);

  • доповнено перелік недобросовісних умов договору.

У постанові № 131 передбачено перехідний період 1 місяць для приведення договорів небанківських кредитодавців у відповідність до затверджених змін.

Регулятор пояснив, що зазначені зміни посилять захист прав споживачів під час укладання договорів споживчого кредитування, а також убезпечать учасників договірних відносин від неналежної комерційної практики та шахрайських дій.

За повідомленням Нацбанку

Хочеш побачити українське законодавство станом на певну дату? Спробуй функціонал Time Machine у LIGA360. Дізнайся більше інструментів для правового аналізу за посиланням.

Договірна робота з CONTRACTUM у LIGA360 стає ще зручнішою. Відтепер користувачі можуть створювати власні шаблони договорів, або максимально адаптувати готові шаблони до власних потреб. Дізнайся більше за посиланням.

Читайте також:

Небанківські фінустанови мають розкривати умови споживчого кредитування на вебсайтах та в рекламі: Нацбанк

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини