Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Нацбанк змінив підходи застосування заходів впливу до кредитних спілок в умовах воєнного стану

Реклама

Нацбанк змінює підходи до застосування заходів впливу до кредитних спілок в умовах воєнного стану, зокрема поновлює застосування плану відновлення фінансової стабільності.

Такі зміни внесено до постанови Правління НБУ від 6 березня 2022 року № 39 постановою «Про внесення змін до деяких нормативно-правових актів Національного банку України з питань регулювання діяльності небанківських фінансових установ» від 18 жовтня 2023 року № 132 (набрала чинності 21 жовтня).

Згідно зі змінами Нацбанк може застосувати до кредитної спілки захід впливу у вигляді затвердження плану відновлення фінансової стабільності та не застосовувати інші заходи впливу, якщо відповідні порушення спричинені негативним впливом військової агресії рф проти України.

Регулятор пояснив, що в змінах також:

  • упорядковано посилання на переліки територій, на яких ведуться бойові дії, або на переліки тимчасово окупованих рф територій;

  • удосконалено порядок взаємодії між Національним банком та учасником ринку щодо визнання структури власності непрозорою з підстав, що діють у зв'язку із запровадженням воєнного стану;

  • уточнено перелік документів, що подаються страховиками для добровільного відкликання ліцензій за спрощеною процедурою в період дії воєнного стану.

За повідомленням Національного банку

Отримуй максимум інформації для ухвалення юридичних рішень. Усе законодавство й судова практика, аналітика й правова картина дня - є у рішенні LIGA360:Юрист. Замов прямо сьогодні.

Читайте також:

Небанківські фінустанови мають розкривати умови споживчого кредитування на вебсайтах та в рекламі: Нацбанк

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини