Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Профільний комітет ВР рекомендує прийняти за основу і в цілому законопроєкт щодо уточнення обов’язків учасників судової справи

Реклама

Комітет з питань правової політики ВР розглянув законопроєкт №10087 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо реєстрації електронного кабінету в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі, а також альтернативний до нього законопроєкт №10087-1 про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо уточнення обов'язків учасників судової справи. Про це повідомила прес-служба Апарату ВР.

Комітет вирішив рекомендувати Верховній Раді України включити до порядку денного десятої сесії Верховної Ради України дев'ятого скликання законопроекти за реєстр. №№10087, 10087-1, визначити їх невідкладними та скоротити строки внесення альтернативних законопроектів до початку розгляду питання. За результатами розгляду в першому читанні прийняти законопроект за реєстр. №10087-1 за основу і в цілому в редакції, запропонованій Комітетом. У зв'язку з цим законопроект за реєстр. №10087 - відхилити.

Так, у законопроєктах пропонується уточнити положення Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України та Кодексу адміністративного судочинства України, що обов'язок реєстрації електронного кабінету стосується тих органів державної влади та інших державних органів, які зареєстровані за законодавством України як юридичні особи, а також тих юридичних осіб, які зареєстровані за законодавством України. Крім того, пропонується визначити: якщо зазначеними вище процесуальними кодексами встановлено вимогу щодо зазначення у змісті процесуального документа ідентифікаційного коду юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України, а також реєстраційного номеру облікової картки платника податків або номеру і серії паспорта для фізичних осіб - громадян України, учасник справи, який є органом державної влади або іншим державним органом, не зареєстрованим за законодавством України як юридична особа, або посадовою особою, яка діє від імені такого органу, звільняється від обов'язку зазначення таких відомостей стосовно себе.

Хочеш отримати мільйони корисних документів, що аналізуються вмить? Спробуй LIGA360. Найповніша база українського законодавства й аналітики, алгоритми дій у робочих ситуаціях. А смарт-фільтри й зв?язки документів допоможуть отримати саме ту підбірку матеріалів, що вам потрібна. Спробуйте LIGA360 сьогодні, замовивши тестовий доступ. 

Читайте також: Як адвокату зареєструвати електронний кабінет в ЄСІТС: НААУ підготувала покрокову відеоінструкцію

ВС роз'яснив, яка електронна адреса органу державної влади вважається офіційною

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини