Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

В Електронному суді реалізовано новий сервіс: ДСА

Реклама

Під керівництвом Державної судової адміністрації та у співпраці з Міністерством юстиції державні підприємства «Інформаційні судові системи», «Центр судових сервісів», «Національні інформаційні системи» провели роботи щодо розробки спільної електронної інформаційної взаємодії між автоматизованою системою документообігу суду, Електронним судом та автоматизованою системою виконавчого провадження.

Усі роботи були виконані власними силами підприємств, без залучення додаткового фінансування, зауважили в ДСА.

Завдяки такій роботі в Електронному суді реалізовано сервіс надсилання сторонам електронних виконавчих документів, а також можливості їх пред'явлення до виконання в електронній формі. Зокрема, для можливості відправки електронного виконавчого документа до Електронного кабінету стягувача та боржника достатньо створити в АСДС виконавчий документ та накласти на нього кваліфікований електронний підпис судді.

Надалі сервіс автоматично відправить сформований електронний виконавчий документ до Електронних кабінетів стягувача та боржника. Боржник, отримавши електронний виконавчий документ, матиме можливість сплатити передбачені у ньому платежі засобами підсистеми "Електронний суд", а стягувач - пред'явити його для виконання до державного або приватного виконавця.

Державна судова адміністрація поінформувала, що сервіс має низку суцільних переваг:

  • економія коштів на пересилання поштової кореспонденції;

  • економія особистого/робочого часу;

  • миттєве потрапляння виконавчого документи до відділу ДВС чи приватного виконавця;

  • можливість онлайн-сплати передбачених у виконавчому документі платежів.

Упровадження функціоналу щодо електронних виконавчих документів стало можливим завдяки прийняттю Закону "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обов'язкової реєстрації та використання електронних кабінетів в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами", яким забезпечено можливість видачі і пред'явлення до виконання електронних виконавчих документів.

Усі потрібні документи для юриста - в рішенні LIGA360. Обирайте з понад 1,8 мільйона НПА, судової практики, аналітики, робочих кейсів та інших матеріалів. Замовте тестовий доступ за посиланням.

Секрет успіху адвоката НААУ - у рішенні LIGA360. Аналіз судових рішень й законодавства, моніторинги й правові сервіси, доступ до кабінету НААУ та Електронного суду. Замов сьогодні та виконуй робочі завдання ефективніше.

Читайте також:

Працює Єдиний Контакт-центр судової влади України: з яким питаннями можна звернутись?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини