Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

З’явився альтернативний варіант звільнення адвокатів від призову: у Парламенті зареєстровано законопроєкт 9631-1

Реклама

Адвокати, які отримали свідоцтво до запровадження в Україні воєнного стану та не зупинили адвокатську діяльність, можуть отримати звільнення від призову.

Відповідний законопроєкт № 9631-1 «Про внесення змін до Закону України «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію» щодо забезпечення кожному права на захист в умовах воєнного стану» зареєстровано у Верховній Раді, інформує пресслужба Національної асоціації адвокатів України.

Потребу в прийнятті Закону автори законодавчої ініціативи Олександр Лукашев та Анатолій Бурміч пояснюють необхідністю забезпечення кожному права на захист в умовах воєнного стану. Крім іншого, зазначається, що це також сприятиме реалізації процесуального принципу змагальності сторін в судовому процесі.

У НААУ звернули увагу, що це вже другий (альтернативний) варіант урегулювання питання. Основним законопроєктом № 9631 пропонувалася відстрочка від мобілізації для адвокатів, що мають стаж адвокатської діяльності не менше десяти років та тих, хто включений до Реєстру адвокатів, що надають безоплатну вторинну правничу допомогу (детальніше про проєкт можна дізнатися тут).

Згідно з проєктом № 9631-1 у період дії правового режиму воєнного стану в Україні не підлягають мобілізації адвокати, які були включені до Єдиного реєстру адвокатів України до дня введення воєнного стану в Україні та щодо яких до ЄРАУ не внесено відомостей про зупинення адвокатської діяльності.

За матеріалами Національної асоціації адвокатів України

Відвідуй навчальні заходи НААУ та отримуй кваліфікаційні бали. Календар заходів ВША НААУ допоможе вдало поєднати роботу та обов?язкове підвищення кваліфікації. Більше за посиланням.

Читайте також:

Робота на підприємстві. Що має знати юрист?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини