Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

КСУ перевірить конституційність е-декларування

Реклама

Конституційний Суд України розгляне справу щодо конституційності окремих положень Закону України «Про запобігання корупції», які зобов'язують посадовців подавати е-декларації та наділяють Національне агентство з питань запобігання корупції повноваженнями щодо їх перевірки. Про це повідомила прес-служба НАЗК.

"15 червня 2023 року КСУ відкрив провадження у справі за скаргою адвокатки - членкині Дисциплінарної палати кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Закарпатської області Оксани Бухтоярової щодо відповідності Конституції окремих положень Закону України «Про запобігання корупції». Зокрема, адвокатка оскаржує положення, які визначають коло осіб, що прирівнюються до суб'єктів декларування, зобов'язують посадовців щороку подавати електронні декларації та встановлюють щодо них види контролю", - йдеться в повідомленні.

Витрачаєш багато часу на аналіз законодавства? Спробуй найзручніші інструменти legal research в LIGA360. Миттєвий пошук серед мільйонів документів. Для кожного НПА - пов'язана аналітика, законодавство та судові справи. Дізнайся більше переваг за посиланням.

Читайте також: Конституційний Суд визнав неконституційними деякі положення Кодексу адмінсудочинства

Конституційний Суд визнав неконституційним окремий припис Закону "Про повну загальну середню освіту"

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини