Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Довічне позбавлення волі: вирок суду мешканцю Житомирської області

Реклама

Засуджено до довічного позбавлення волі 61-річного жителя Коростишівської територіальної громади за умисне вбивство подружжя. Про це повідомила прес-служба Бердичівського районного суду м. Житомира.

"Громадянин Р. маючи на меті умисно, протиправно заподіяти смерть подружжю з якими склались неприязні відносини з приводу невиконання боргових зобов'язань, прибувши до будинку де проживали громадяни К. та І., з автоматом АКС-74 здійснив не менше 9 пострілів, в результаті чого вчинив умисне вбивство чоловіка та дружини", - вбачається з обвинувального акту.

Злочин кваліфіковано за п. 1 ч. 2 ст. 115, ч. 1 ст. 309, ч.1 ст. 263 КК України.

В суді вказали, що вина обвинуваченого доведена безпосередньо дослідженими в судовому засіданні доказами, додатково призначеними судовими експертизами. Зокрема, спростовано доводи обвинуваченого про випадкові постріли та встановлено, що постріли були прицільними.

Внаслідок позбавлення життя подружжя заподіяно непоправної шкоди дітям померлих, фактично позбавивши їх обох батьків, що полягає у постійних моральних стражданнях та негативних наслідках, що пов'язанні з життям без батьківської любові та піклування. Крім того малолітня донька загиблих стала свідком події, внаслідок чого отримала неймовірну психологічну травму, нервове потрясіння, що вплинуло на її життя та моральний стан.

В сукупності кримінальних правопорушень суд визначив остаточне покарання у вигляді:

  • довічного позбавлення волі;

  • відшкодування моральної шкоди в розмірі 1 000 000 грн.

Зазначається, що на сьогоднішній день вирок суду не набрав законної сили.

Усі інструменти для юриста - в єдиній системі. З LIGA360 ви отримаєте повну базу законодавства та судових рішень. LIGA360 у два кліки обрахує штрафи, процесуальні строки, відкриє доступ до типових шаблонів і договорів. Модуль «Ситуації для юриста» містить повний перелік викликів, що виникають у роботі, та алгоритми дій. Замовте тестовий доступ прямо сьогодні.

Читайте також: ВС вказав, коли на позивача покладаються судові витрати у зв'язку із залишенням його позову без розгляду

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини