Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ВАКС стягнув в дохід держави активи російського олігарха

Реклама

Вищий антикорупційний суд задовольнив позов Міністерства юстиції України про стягнення в дохід держави належні російському олігарху активи - ТОВ «Аерок», яке входить до групи компаній «Група ЛСР» (рф). Про це повідомила прес-служба Офісу Генпрокурора.

Рішенням суду націоналізовано:

  • статутний капітал товариства на 437,5 млн грн;

  • 24 об'єкти майна на Київщині та Львівщині;

  • грошові кошти на рахунках;

  • вилучену готову продукцію.

Підставою для націоналізації активів російського олігарха стали матеріали кримінального провадження за фактами фінансування дій, вчинених з метою насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або захоплення державної влади, зміни меж території або державного кордону України та виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікації її учасників (ч. 4 ст. 110-2, ч. 3 ст. 436-2 КК України).

ТОВ «Аерок» - один із найбільших виробників продукції з газобетону, бетону. Воно постачає бетоноконструкції для будівництва житлових та промислових об'єктів.

"Група компаній «Група ЛСР» сприяє веденню агресивної війни, сплачуючи податки і збори до державного бюджету рф у значних обсягах. Також вона бере активну участь в іпотечних програмах із забезпечення житлом учасників так званої СВО, інвестує в будівництво житла для військовослужбовців держави-агресора", - йдеться в повідомленні Офісу Генпрокурора.

LIGA360 дозволяє перевіряти компанії у світових списках санкцій, зокрема, країн ЄС і США, а також списках санкцій України(СНБОУ, АМКУ). Спробуйте інструмент для перевірки токсичних бізнес-зв'язків прямо зараз. Більше про можливості LIGA360 для контролю compliance ризиків - за посиланням.

Читайте також: Відновлено спецперевірки кандидатів на посади суддів: НАЗК

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини