Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відновлено спецперевірки кандидатів на посади суддів: НАЗК

Реклама

20 серпня набув чинності Закон № 3277-IX "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо уточнення положень про конкурсний відбір кандидатур на посаду судді Конституційного Суду Україн". Детальніше тут.

Національне агентство з питань запобігання корупції повідомило, що цим рішенням відновлено здійснення спецперевірок кандидатів у судді, які комплексно здійснює низка державних органів. Зокрема, НАЗК перевіряє, чи внесена особа до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов'язані з корупцією правопорушення, а також достовірність відомостей, зазначених у декларації.

НАЗК здійснює перевірку декларації, поданої кандидатом за минулий рік, а також аналізує відповідність витрат декларанта та членів його сім'ї на набуття активів (рухомого/нерухомого майна, грошових активів, криптовалюти, корпоративних прав та ін.) доходам, отриманим із законних джерел, за весь період життя. 

Якщо НАЗК встановить невідповідність майна доходам на суму, що дорівнює або перевищує 100 прожиткових мінімумів для працездатних осіб, встановлених на день подання такої декларації, то орган, який здійснює призначення на посаду, відмовляє претенденту у призначенні.

"Таким чином тимчасово, у період дії воєнного стану в Україні, стосовно кандидатів на посади суддів, суддів Конституційного Суду України, членів Вищої ради правосуддя, членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України проводиться спеціальна перевірка відповідно до Закону України «Про запобігання корупції», а також перевірка, передбачена Законом України «Про очищення влади»", - зазначили в НАЗК.

LIGA360 дає змогу перевіряти компанії у світових санкційних списках, зокрема країн ЄС та США, а також санкційних списках України (РНБОУ, АМКУ). Спробуйте інструмент для перевірки токсичних бізнес-зв'язків прямо зараз. Більше про можливості LIGA360 для контролю compliance ризиків - за посиланням.

Читайте також: Конституційний Суд визнав неконституційними деякі положення Кодексу адмінсудочинства

Конституційний Суд визнав неконституційним окремий припис Закону "Про повну загальну середню освіту"

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини