Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Порядок держреєстрації авторського права і договорів, які стосуються права автора на твір, визнано таким, що втратив чинність

Реклама

11 серпня 2023 року Кабінет Міністрів ухвалив постанову № 843 «Деякі питання реєстрації авторського права і договорів, які стосуються майнових прав на твір» (далі - Постанова 843), якою визнано таким, що втратив чинність, Порядок державної реєстрації авторського права і договорів.

Постанова № 843 набрала чинності з дня офіційного опублікування (16 серпня).

При цьому зазначається, що УКРНОІВІ (IP офіс) продовжує приймання заявок на державну реєстрацію прав автора на твори науки, літератури і мистецтва, а також заявок на реєстрацію договорів, що стосуються прав авторів на твори, відповідно до повноважень, делегованих УКРНОІВІ Законом «Про авторське право і суміжні права».

УКРНОІВІ звертає увагу, що бланки заяв наразі не змінюються та можуть використовуватися заявниками до затвердження Мінекономіки нового Порядку державної реєстрації авторського права і договорів, які стосуються майнових прав на твір.

Разом з тим зазначається, що Постановою № 843 скасовано норму щодо сплати зборів за оформлення і видачу свідоцтва про державну реєстрацію прав автора на твір, розмір яких було визначено постановою Кабінету Міністрів від 18.07.95 № 532.

З дня набрання чинності Постановою № 843 заявники сплачуватимуть лише збори за підготовку до державної реєстрації авторського права і договорів, які стосуються майнових прав на твір, розміри яких затверджено постановою Кабінету Міністрів від 21.12.2001 № 1756.

Довідково: зараз розроблено та погоджено із заінтересованими державними органами новий Порядок державної реєстрації авторського права і договорів, які стосуються майнових прав на твір, який найближчим часом буде затверджено наказом Мінекономіки та подано до Мін'юсту для державної реєстрації.

За матеріалами Державного підприємства "Український інститут інтелектуальної власності".

Як юристу бути ефективніше у новому бізнес-сезоні? Спробуйте перше рішення для українських юристів LIGA360, яке поєднало весь обсяг судової практики та законодавства - та аналізує їх за технологіями великих даних. Тільки зараз отримайте знижку -10% при купівлі рішення на рік.

Читайте також:

Змінено Порядок сплати зборів за дії, пов'язані з охороною прав на об'єкти інтелектуальної власності

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини