Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Змінено Порядок сплати зборів за дії, пов'язані з охороною прав на об'єкти інтелектуальної власності

Реклама

Кабінет Міністрів уніс зміни до Порядку сплати зборів за дії, пов'язані з охороною прав на об'єкти інтелектуальної власності.

Зокрема, було визначено нові та уточнено чинні збори, інформує Міністерство економіки. Наприклад, включено нові види зборів за можливість третіх осіб заперечувати проти заявок на винаходи, скасовувати патенти в адміністративному порядку, за можливість отримати сертифікат додаткової охорони винаходів, за проведення інформаційних пошуків, за можливість заявників і правовласників відновлювати свої права.

Термінологію приведено у відповідність до спеціальних законів у сфері інтелектуальної власності. Наприклад, замінено терміни «топографія інтегральної мікросхеми» на «компонування напівпровідникового виробу», «кваліфіковане зазначення походження товару» на «географічне зазначення», «знак для товарів і послуг» на «торговельну марку», внесено інші термінологічні зміни.

Також збільшено пільги зі сплати зборів для неприбуткових установ та організацій.

За словами заступника Міністра економіки Віталія Кіндратіва, останнім часом було внесено низку змін до спеціальних законів у сфері інтелектуальної власності, тому Уряд має привести у відповідність до них систему зборів за дії, пов'язані з охороною прав на об'єкти інтелектуальної власності. Такі зміни мають створити належні правові умови для реалізації положень спеціальних законів у сфері інтелектуальної власності в частині запровадження нових механізмів охорони та захисту прав інтелектуальної власності і збалансують державну систему правової охорони інтелектуальної власності в Україні.

Спробуй інноваційний інструмент для аналізу законодавства. Графічні зв'язки документів у LIGA360:Юрист - можливість візуалізувати весь обсяг інформації у два кліки. Замовте тестовий доступ за посиланням.

Читайте також:

Рада ухвалила Закон про цифровий контент та цифрові послуги

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини