Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Гонщиків у містах хочуть штрафувати від 17 тис. грн: зареєстровано законопроєкт

Реклама

В Парламенті зареєстровано законопроєкт № 9564 "Про внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення щодо удосконалення адміністративної відповідальності за керування або експлуатацію транспортних засобів із перевищенням допустимого рівня шуму".

Пропонується доповнити КУпАП новою окремою нормою (ст. 121-4) що передбачатиме адміністративну відповідальність за керування водіями або експлуатація транспортних засобів із перевищенням встановленого законодавством допустимого рівня шуму. Санкцію за дане правопорушення пропонується встановити у фіксованому розмірі 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (17000 грн) та у випадку повторності - 2000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (34000 грн) з можливим позбавленням права керування транспортними засобами на строк від трьох до шести місяців.

Компетенцією розгляду справ за ст. 121-4 КУпАП наділяються: у випадку першого порушення - поліцейські, у випадку повторності - суди.

Одночасно законопроєкт вносить кореспондуючі зміни до Законів України "Про дорожній рух" та "Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення".

Заборону на керування або експлуатацію транспортних засобів з порушенням встановленого рівня шуму пропонується встановити виключно в межах населених пунктів, що виключає відповідальність у випадках проведення автомобільних спортивних змагань та інших заходів за межами населених пунктів.

Інформація працюватиме на вас - з рішенням LIGA360:Юрист. Здійснюйте legal research українського законодавства й судової практики, прогнозуйте результати судових справ, читайте експертну аналітику з "гарячих" тем. Замовте тестовий доступ за посиланням.

Читайте також:

Як стягнути шкоду у кримінальному провадженні, пов'язаному з ДТП?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини