Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

НБУ поновлює планові виїзні перевірки діяльності банків і небанківських установ у сфері фінмоніторингу

Реклама

З 29 липня 2023 року Національний банк поновлює здійснення планових виїзних перевірок діяльності банків та небанківських установ у сфері фінансового моніторингу, санкційного законодавства та валютного нагляду. Зазначені перевірки було зупинено з 15 червня 2022 року відповідно до постанови Правління НБУ від 14 червня 2022 року № 121 "Про внесення змін до постанови Правління Національного банку України від 23 березня 2022 року № 60".

Нацбанк зауважив, що продовжить використовувати практику здійснення виїзних перевірок у дистанційному форматі - без безпосереднього перебування працівників НБУ за місцезнаходженням банку / небанківської установи, за наявної можливості надання банками / небанківськими установами віддаленого доступу.

Крім того, на прохання банків та небанківських установ, ураховуючи практику здійснення виїзних перевірок в особливих умовах, регулятор збільшив строк для ознайомлення з довідкою про виїзну перевірку та надання пояснень і заперечень до неї з 5 до 10 робочих днів.

Такі норми передбачені в постанові Правління НБУ від 27 липня 2023 року № 93 "Про внесення змін до постанови Правління Національного банку України від 23 березня 2022 року № 60", яка набрала чинності з 29 липня 2023 року.

Запропонуйте своїй команді універсальний і зручний інструмент для роботи - рішення LIGA360. Придбайте його для 10 користувачів за ціною 3! На вибір - рішення для керівників, юристів, бухгалтерів та HR. Деталі акції.

Читайте також:

Для чого компаніям комплаєнс і хто має його впроваджувати?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини