Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

7 листопада втрачають чинність положення Митного кодексу в частині можливості митного оформлення товарів без їх пред’явлення митним органам

Реклама

Держмитслужба нагадує, що 7 листопада 2023 року втрачають чинність положення Митного кодексу в частині можливості митного оформлення товарів без їх пред'явлення митним органам.

У Службі підкреслили, что спрощення, передбачені зазначеним Кодексом (Закон № 2510-ІХ) та Конвенцією про процедуру спільного транзиту, є аналогічними нормам, які втрачають чинність.

Тому, з метою продовження використання можливостей оформлення товарів на об'єктах підприємств, Держмитслужба рекомендує бізнесу отримувати спрощення, передбачені Кодексом і Конвенцією.

Подати заяву на отримання статусу АЕО можна через Єдиний державний інформаційний веб-портал «Єдине вікно для міжнародної торгівлі».

Форми необхідних документів (заяви про надання авторизацій та анкети самооцінки підприємства) визначено урядовою постановою від 27 вересня 2022 року «Деякі питання реалізації положень Митного кодексу України щодо надання авторизацій».

Business help від LIGA360. Забезпечте свою команду комфортними умовами роботи та доступом до потрібної інформації на пів року, за фіксованою ціною 10000 грн/міс. Замовте прямо зараз.

Читайте також:

Для чого компаніям комплаєнс і хто має його впроваджувати?

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини