Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Опубліковано огляд актуальної судової практики КГС ВС за квітень 2023 року: які правові позиції висвітлено

Реклама

Оприлюднено огляд актуальної судової практики Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду за квітень 2023 року.

В огляді висвітлено низку правових позицій в окремих категоріях спорів, що належать до господарської юрисдикції, інформує пресслужба Верховного Суду.

Зокрема, у постановах колегій суддів КГС ВС містяться правові висновки про:

  • наслідки зазначення у згоді на укладення одним із подружжя договору щодо розпорядження часткою у статутному капіталі ТОВ, яка є спільним майном подружжя, статусу фізичної особи як учасника ТОВ і незазначення її статусу як іншого з подружжя;

  • підстави виникнення переддоговірного спору;

  • відсутність у суду повноважень на власний розсуд визначати відповідача у справі.

У постановах судової палати для розгляду справ про банкрутство КГС ВС сформульовано правові висновки стосовно:

  • наслідків одночасного звернення ініціюючих кредиторів до різних господарських судів із заявами про відкриття провадження у справі про банкрутство до того самого боржника;

  • судового контролю у виконавчих провадженнях за рішеннями щодо боржника.

У постанові об'єднаної палати КГС ВС зроблено висновок про відшкодування за рахунок позивача сплаченого відповідачем судового збору в разі відмови позивача від позову й закриття провадження у справі на підставі п. 4 ч. 1 ст. 231 ГПК та відступлено від висновку, викладеного в раніше ухваленій постанові КГС ВС.

Інформація працюватиме на вас - з рішенням LIGA360:Юрист. Здійснюйте legal research українського законодавства й судової практики, прогнозуйте результати судових справ, читайте експертну аналітику з "гарячих" тем. Замовте тестовий доступ за посиланням.

Читайте також:

Верховний Суд опублікував огляд практики ЄСПЛ за квітень 2023 року

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини