Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У Парламенті зареєстровано законопроєкти, спрямовані на подолання корупції в судовій владі

Реклама

Народні депутати зареєстрували у Верховній Раді два законопроєкти, які вносять зміни до Закону «Про судоустрій і статус суддів» та допоможуть зміцнити довіру суспільства до судової влади.

Про це повідомив народний депутат від фракції «Слуга Народу», голова Комітету ВР з питань правової політики Денис Маслов.

За його словами, законопроєкт № 9454 передбачає застосування поліграфа для суддів і претендентів на посаду судді. Крім того, Вища рада правосуддя отримає повноваження моніторити роботу суду, якщо судді цього суду вручили підозру в отриманні хабаря.

«Під час такого моніторингу ВРП буде досліджувати роботу всіх суддів на предмет можливого вчинення ними дисциплінарних проступків, а також законність джерел походження майна», - пояснив голова профільного комітету.

Денис Маслов додав, що в законопроєкті йдеться також про невідкладний початок моніторингу роботи Верховного Суду та всіх його суддів.

Ще один законопроєкт № 9455 передбачає, що Вища кваліфікаційна комісія суддів України має завершити оцінювання тих суддів, яких ВРП відмовилося звільняти через їх невідповідність займаній посаді.

За повідомленням політичної партії «Слуга Народу».

Хочеш отримати мільйони корисних документів, що аналізуються вмить? Спробуй LIGA360. Найповніша база українського законодавства й аналітики, алгоритми дій у робочих ситуаціях. А смарт-фільтри й зв'язки документів допоможуть отримати саме ту підбірку матеріалів, що вам потрібна. Спробуйте LIGA360 сьогодні, замовивши тестовий доступ.

Читайте також:

Цифровізація виконавчого провадження - per aspera ad законопроєкту № 9363

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини