Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Адвокати, нотаріуси, виконавці та всі юрособи повинні зареєструвати е-кабінет в Єдиній судовій системі

Реклама

Верховна Рада 29 червня 2023 року на пленарному засіданні прийняла Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обов'язкової реєстрації та використання електронних кабінетів в Єдиній судовій інформаційно-телекомунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), що забезпечує обмін документами» (законопроєкт № 7574-д). Про це повідомила прес-служба Судової влади України.

Прийнятим Законом передбачається доповнити Господарський процесуальний кодекс України, Цивільний процесуальний кодекс України та Кодекс адміністративного судочинства України положеннями, якими зокрема:

  • змінити термін «офіційна електронна адреса в ЄСІТС» на «електронний кабінет в ЄСІТС», що сприятиме правильному розумінню цього інструменту учасниками судового розгляду;

  • поширити обов'язок реєстрації електронного кабінету в ЄСІТС для всіх юридичних осіб;

  • у разі звернення до суду особою, яка зобов'язана зареєструвати електронний кабінет, але не виконала свого обов'язку, документи такої особи будуть залишатися судом без руху або повертатися, не приймаючись до розгляду судом, в залежності від виду процесуального документа;

  • забезпечити можливість для сторони направляти документи через ЄСІТС іншим учасникам справи, у разі наявності в них електронного кабінету.

Прикінцевими положеннями документу встановлено, що адвокати, нотаріуси, приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, державні органи, органи місцевого самоврядування, інші юридичні особи реєструють електронні кабінету в Єдиній судовій інформаційно-комунікаційній системі або її окремій підсистемі (модулі), яка забезпечує обмін процесуальними документами, протягом тридцяти днів з дати опублікування цього Закону.

Детальніше про законопроєкт ми писали тут.

Раніше ми писали: Обов'язок реєстрації е-кабінету в ЄСІТС правниками: Комітет ВР виключив таку вимогу для ФОП в рекомендованій редакції проєкту

Хочеш отримати мільйони корисних документів, що аналізуються вмить? Спробуй LIGA360. Найповніша база українського законодавства й аналітики, алгоритми дій у робочих ситуаціях. А смарт-фільтри й зв?язки документів допоможуть отримати саме ту підбірку матеріалів, що вам потрібна. Спробуйте LIGA360 сьогодні, замовивши тестовий доступ. 

Читайте також:

Обов'язкова реєстрація офіційних електронних адрес в ЄСІТС: оцінка законопроекту 7574 від практика

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини