Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

15 років позбавлення волі: громадянку України засуджено за держзраду

Реклама

Чернівецький апеляційний суд погодився з судом першої інстанції стосовно призначення максимального покарання громадянці України за державну зраду (ч. 1 ст. 258-3 (Створення терористичної групи чи терористичної організації) та ч. 2 ст.111 (Державна зрада) КК України). Про це повідомила прес-служба суду.

У квітні 2023 року Шевченківський районний суд м. Чернівців ухвалив вирок відносно мешканки м. Єнакієве Донецької області, яка у 2016 році перейшла на бік ворога. Тоді, за пропозицією окупаційної влади, вона обійняла посаду керуючої справами так званої «адміністрації міста Єнакієво», а в 2019 році її підвищили до посади так званого «заступника голови адміністрації міста Торез».

Зазначається, що засуджена дотепер продовжує співпрацю з окупаційною владою, надаючи допомогу у проведенні підривної діяльності проти України на користь іноземної держави - рф та її представників в умовах воєнного стану.

Розгляд справи в обох інстанціях відбувався у закритих судових засіданнях за відсутності обвинуваченої.

Наразі засуджена перебуває у розшуку. Строк відбуття покарання буде рахуватися після фактичного її затримання.

Шукаєш судові рішення, що посилаються на певну статтю чи фрагмент НПА? Спробуй LIGA360 для юриста та адвоката. Дізнайся про всі переваги системи за посиланням.

Читайте також: 12 років позбавлення волі із конфіскацією майна: суд призначив покарання за колабораційну діяльність

Яке покарання чекає на колаборантів: роз'яснення суду

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини