Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

12 років позбавлення волі із конфіскацією майна: суд призначив покарання за колабораційну діяльність

Реклама

Вироком Дзержинського міського суду Донецької області від 04.05.2023 засуджено особу, яка обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.7 ст.111-1 КК України. Про це повідомила прес-служба суду.

Відповідно до матеріалів кримінальної справи, обвинувачена - громадянка України, добровільно інформувала ворога про наслідки артилерійських обстрілів, місця влучання снарядів, розташування інженерних споруд тощо,  за допомогою месенджерів здійснювала коригування вогню російським військовим.

У судовому засіданні обвинувачена  свою вину у вчиненні інкримінованого злочину не визнала.

Дослідивши матеріали справи, колегія суддів вважала винуватість особи  доведеною у повному обсязі, та дійшла висновку про необхідність призначення обвинуваченій покарання у виді позбавлення волі в межах санкції вказаної статті, оскільки її виправлення неможливе без ізоляції від суспільства, з призначенням додаткового покарання у виді конфіскації всього майна, яке є її особистою власністю.

Відтак, вироком Дзержинського міського суду Донецької області від 4 травня громадянку визнано винуватою у вчиненні злочину - колабораційній діяльності  та призначено їй покарання у виді позбавлення волі на строк дванадцять років та з конфіскацією всього майна, яке є її особистою власністю.

На вирок суду може бути подано апеляційну скаргу.

Шукаєш судові рішення, що посилаються на певну статтю чи фрагмент НПА? Спробуй LIGA360 для юриста та адвоката. Дізнайся про всі переваги системи за посиланням.

Читайте також: Яке покарання чекає на колаборантів: роз'яснення суду

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини