Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уточнення процедури відбору суддів Конституційного Суду України: законопроєкт пройшов перше читання

Реклама

Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт № 9322 про уточнення процедури відбору суддів Конституційного Суду України на підставі рекомендацій Венеційської комісії.

"Таким чином Парламент виконав одну з рекомендацій Європейської комісії щодо набуття нами статусу офіційного кандидата на вступ до ЄС", - заявив народний депутат, голова парламентського Комітету з питань правової політики Денис Маслов.

За його словами планується встановити, що дорадча група експертів буде формуватися за таким принципом: у ній будуть три представники від міжнародних партнерів, при цьому один із членів - це представник Венеційської комісії, ще три представники - українські національні експерти.

Денис Маслов зауважив, що експерти проводитимуть перевірку на доброчесність кандидатів, їхніх професійних якостей, і тільки після того всі шість експертів голосуватимуть за кожного кандидата за відповідним рейтингом.

«Зважаючи на їхній рейтинг, Верховна Рада голосуватиме за кандидатів на посаду судді КСУ, і таким чином буде забезпечено добір кращих із кращих», - вказав він.

Детальніше про законопроєкт № 9322 ми писали тут.

Витрачаєш багато часу на аналіз законодавства? Спробуй найзручніші інструменти legal research в LIGA360. Миттєвий пошук серед мільйонів документів. Для кожного НПА - пов'язана аналітика, законодавство та судові справи. Дізнайся більше переваг за посиланням.

Читайте також: Конституційний Суд визнав неконституційними деякі положення Кодексу адмінсудочинства

Конституційний Суд визнав неконституційним окремий припис Закону "Про повну загальну середню освіту"

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини