Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

2 червня набрав чинності наказ Мін'юсту про затвердження Порядку надання відомостей з ЄДР

Реклама

2 червня набрав чинності наказ Міністерства юстиції від 5 травня 2023 року № 1692/5 «Про затвердження Порядку надання відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань».

Нотаріальна палата інформує, що пунктом 1 наказу № 1692/5 затверджено:

1) Порядок надання відомостей з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань;

2) зміни до деяких нормативно-правових актів Міністерства юстиції України.

Наказ Мін'юсту від 10 червня 2016 року № 1657/5 про затвердження Порядку надання відомостей з ЄДР визнано таким, що втратив чинність.

Відповідно до пункту 3 наказу № 1692/5 до доопрацювання програмного забезпечення ЄДР надання відомостей з цього реєстру буде здійснюватися у такому порядку:

  • формування запитів на отримання відомостей з ЄДР здійснюється програмним забезпеченням вказаного реєстру без їх друку і проставлення підпису особами, що звернулися за отриманням таких відомостей;

  • запити на отримання документів, що містяться в реєстраційній справі громадського формування, відомості про яке містяться виключно в Єдиному реєстрі громадських формувань чи в Реєстрі громадських об'єднань, подаються в довільній формі з обов'язковим зазначенням відомостей, передбачених Порядком № 1692/5, з проставленням підпису особами, що звернулися за отриманням таких відомостей;

  • надання відомостей з ЄДР здійснюється за допомогою діючого програмного забезпечення вказаного реєстру;

  • надання документів, що містяться в реєстраційній справі юридичної особи, фізичної особи - підприємця чи громадського формування, що не має статусу юридичної особи, в паперовій формі, здійснюється без виготовлення їх сканованих копій та долучення до відповідної реєстраційної справи в електронній формі.

До наповнення ЄДР відомостями, що містяться в Єдиному реєстрі громадських формувань та Реєстрі громадських об'єднань:

  • надання відомостей з ЄДР здійснюється щодо громадських формувань, що мають статус юридичної особи, відомості про які містяться в цьому реєстрі, в обсязі, передбаченому чинним програмним забезпеченням;

  • відомості щодо громадських формувань в обсязі, передбаченому чинним програмним забезпеченням Єдиного реєстру громадських формувань та Реєстру громадських об'єднань, надаються шляхом оприлюднення у формі відкритих даних та безоплатного доступу через вебсайт.

Отримуй максимум інформації для ухвалення юридичних рішень. Усе законодавство й судова практика, аналітика й правова картина дня - є у рішенні LIGA360:Юрист. Замов прямо сьогодні.

Читайте також:

Діє Порядок встановлення переліку держав, громадяни або резиденти яких можуть набути статус е-резидента

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини