Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Діє Порядок встановлення переліку держав, громадяни або резиденти яких можуть набути статус е-резидента

Реклама

Уряд затвердив Порядок встановлення переліку держав, громадяни або резиденти яких можуть набути статус електронного резидента (е-резидента).

Відповідна постанова № 534 набрала чинності 31 травня 2023 року.

Згідно з документом затверджений Порядок визначає механізм встановлення переліку держав, громадяни або резиденти яких можуть набути статус електронного резидента (е-резидента).

Встановлення переліку або внесення змін до нього здійснює Мінцифри за погодженням з Держфінмоніторингом.

До переліку не включаються держави у разі наявності:

  • в актах законодавства положень щодо визнання відповідної держави державою-агресором та/або державою-окупантом стосовно України;

  • у висновках Групи з розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням грошей (FATF) відомостей про включення такої держави до переліку високоризикових держав (юрисдикцій) FATF, щодо яких застосовуються посилені заходи належної перевірки та/або контрзаходи з метою захисту міжнародної фінансової системи від постійних та значних ризиків відмивання коштів, фінансування тероризму та фінансування розповсюдження зброї масового знищення ("чорний список" FATF);

  • у висновках Групи з розробки фінансових заходів боротьби з відмиванням грошей (FATF) відомостей про включення такої держави до переліку держав (територій), які мають стратегічні недоліки у сфері запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення відповідно до заяв FATF ("сірий список" FATF);

  • у звітах та рекомендаціях Європейської Комісії відомостей про визнання такої держави як країни із слабкими режимами запобігання та протидії легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, фінансуванню тероризму та фінансуванню розповсюдження зброї масового знищення.

Мінцифри надсилає Держфінмоніторингу проект переліку (змін, що вносяться до переліку) разом з відповідним обґрунтуванням.

Держфінмоніторинг протягом п'яти робочих днів з дня отримання переліку (змін, що вносяться до переліку) доводить до відома Мінцифри свою позицію шляхом надсилання листа, що містить інформацію про погодження проекту переліку (змін, що вносяться до переліку) або відповідні зауваження чи пропозиції.

Перелік (текст змін, що вносяться до переліку) розміщується на офіційному веб-сайті Мінцифри протягом п'яти робочих днів з дня отримання погодження Держфінмоніторингу.

LIGA360 допомагає бізнесам зростати. Тільки зараз замовте до 10 робочих місць LIGA360 за фіксованою ціною 10000 грн/міс. на пів року. Отримайте доступ до високоякісної бізнес-інформації та зручних інструментів роботи, які необхідні вашим менеджерам, юристам, бухгалтерам та HR. Замовте прямо зараз.

Читайте також:

Аналіз законопроєкту № 8401: скасування 2-відсоткової спрощенки та відновлення РРО/ПРРО-перевірок

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини