Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Отримав громадянство рф і продовжував одержувати суддівську винагороду на суму майже 2 млн грн: викрито суддю

Реклама

За процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора на шахрайстві викрито та повідомлено про підозру судді Брянківського міського суду Луганської області (ч. 4 ст. 190 КК України).

В Офісі Генпрокурора повідомили, що, за даними слідства, під час тимчасової окупації Брянківського району на Луганщині підозрюваний був тимчасово переведений на посаду судді Новозаводського районного суду міста Чернігова шляхом відрядження. Проте він не з'явився до цього суду для виконання своїх обов'язків і не виконав відповідний Указ Президента.

Більше того, він залишив територію України і отримав громадянство рф. Підозрюваний достовірно знав, що після набуття громадянства рф його повноваження як судді мають бути припинені, і він не має законного права отримувати суддівську винагороду.

Зазначається, що він свідомо не повідомив Державну судову адміністрацію та її територіальне управління в Луганській області про отримання громадянства іншої країни та необхідність припинення виплати йому суддівської винагороди. Таким чином підозрюваний шахрайським шляхом заволодів коштами ТУ ДСА України в Луганській області як суддівською винагородою в сумі 1 894 292 грн.

Досудове розслідування здійснює територіальне управління ДБР, розташоване у м. Краматорську, за оперативного супроводу Департаменту військової контррозвідки СБУ.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Шукаєш рішення для складної правової ситуації? LIGA360 допоможе з експертною аналітикою та алгоритмами дій для юристів. Дізнайся більше можливостей за посиланням.

Читайте також:

Рада ухвалила за основу законопроєкт про збільшення відпусток військовим

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини