Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Справи про багатоповерхове будівництво в межах історичних ареалів міст не належать до малозначних: позиція КАС ВС

Реклама

КАС ВС висловився щодо неможливості віднесення справ про багатоповерхове будівництво в межах історичних ареалів до категорії малозначних.

Про це йдеться в постанові КАС ВС від 18 травня 2023 року у справі № 640/10811/19, інформує П'ятий апеляційний адміністративний суд.

Відповідно до п. 20 ч. 1 ст. 4 КАС України адміністративна справа незначної складності (малозначна справа) - адміністративна справа, у якій характер спірних правовідносин, предмет доказування та склад учасників тощо не вимагають проведення підготовчого провадження та (або) судового засідання для повного та всебічного встановлення її обставин.

Суд має право віднести справу до категорії малозначних за результатами оцінки характеру спірних правовідносин, предмета доказування, складу учасників та інших обставин, крім випадків, передбачених п. 2 ч. 5 ст. 328 КАС України, а також крім справ, які підлягають розгляду в порядку загального позовного провадження.

З метою захисту традиційного характеру середовища населених місць України та на виконання ст. 32 Закону "Про охорону культурної спадщини" постановою Кабінету Міністрів від 26.07.2001 № 878 затверджено Список історичних населених міст України (міста і селища міського типу).

Збереження пам'яток культурної спадщини в розумінні приписів ст. 2 Закону "Про основи містобудування" є одним з головних напрямів містобудівної діяльності, до яких також належать й планування, забудова та інше використання територій.

Таким чином, враховуючи предмет позову, складність справи та значення справи для сторін та суспільства, справи про багатоповерхове будівництво в межах історичних ареалів міст не належать до малозначних з огляду на їхню значущість для збереження історично-культурного середовища України.

Витрачаєш багато часу на аналіз законодавства? Спробуй найзручніші інструменти legal research в LIGA360. Миттєвий пошук серед мільйонів документів. Для кожного НПА - пов'язана аналітика, законодавство та судові справи. Дізнайся більше переваг за посиланням.

Читайте також:

Які об'єкти можливо будувати та які будівельні роботи виконувати без дозвільної документації

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини