Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У червні в Україні запрацює Єдиний реєстр зброї

Реклама

Запуск роботи Єдиного реєстру зброї запланований 23 червня 2023 року, а за кілька тижнів його вже запустять в тестовому варіанті. Про це міністр МВС Ігор Клименко повідомив в інтерв'ю журналістам інформаційного агенства «Інтерфакс-Україна».

«У кожного громадянина буде свій електронний кабінет з повною інформацією про його зброю, про терміни перереєстрації, про перевірки, відмітки купівлі-продажу. А при купівлі зброю можна буде вибрати і замовити, не заходячи ані в підрозділи дозвільної системи, ані в магазин. Тобто буде максимально спрощена система придбання та продажу зброї», - зауважив Ігор Клименко.

Основна мета Єдиного реєстру - щоб вся зброя, яка наразі є на руках у громадян, а це 1 мільйон 300 одиниць, була в реєстрі (це ж стосуватиметься і нової зброї, яка надходитиме в Україну).

Зазначається, що реєстр допоможе правоохоронній системі контролювати розповсюдження зброї.

"Треба зробити все для того, щоб українці відчували безпеку. Повернення відчуття безпеки після війни нашим громадянам - це перше, що має зробити держава і безпосередньо система МВС. Для цього зброя має бути облікована, контрольована та мають бути чітко виписані правила її носіння або використання", - наголосив міністр внутрішніх справ України.

Читайте також:

Єдиний реєстр зброї: які відомості підлягають внесенню?

В Україні має запрацювати реєстр зброї

Як отримати дозвіл на зброю в Україні?

Незаконні дозволи на зброю: у створенні злочинної організації підозрюють колишнього посадовця Нацполіції

Як зупинити рейдерське захоплення? Поставте на контроль свою нерухомість в сервісі SMS-Маяк, щоб миттєво отримувати сигнали про зміни в Реєстрі речових прав. Це допоможе вчасно звернутися до державного реєстратора та до суду, і зупинити незаконні дії. Спробуйте зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини