Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Незаконні дозволи на зброю: у створенні злочинної організації підозрюють колишнього посадовця Нацполіції

Реклама

За процесуального керівництва Офісу Генпрокурора повідомлено про зміну раніше повідомленої підозри колишньому першому заступнику начальника Департаменту превентивної діяльності Нацполіції у створенні та керівництві злочинною організацією із використанням службового становища з метою систематичного одержання неправомірної вигоди (ч. 3 ст. 255, ч. 3 ст. 368 КК). Відповідне повідомлення з'явилось на сайті Офісу Генпрокурора.

За даними слідства, перший заступник керівника Департаменту Нацполіції у 2014 році створив, очолив та здійснював керівництво злочинною організацією, до складу якої увійшли працівники правоохоронних органів, дозвільних служб в областях, а також цивільні особи - працівники та власники магазинів із продажу зброї.

Зазначається, що учасники злочинної організації за грошову винагороду здійснювали оформлення та видачу громадянам дозволів на придбання та зберігання зброї різного типу, а також продовження термінів дії дозволів на право зберігання і носіння зброї її власникам.

Раніше ми писали: Кожна особова справа власника зброї в Україні буде перевірена щодо законності отримання дозволу

Понад 200 незаконних дозволів на зброю щомісяця: Офіс Генпрокурора повідомив про викриття злочинної схеми

В Україні відновлюється процес оформлення, видачі дозволів та перереєстрації зброї

"Слідством встановлено понад 400 фактів видачі різного роду дозволів на придбання, користування мисливською гладкоствольною, нарізною, холодною зброєю, а також пристроїв споряджених гумовими чи аналогічними метальними снарядами несмертельної дії. Вартість «послуги» за отримання одного дозволу становила 5-10 тис грн. Протягом місяця посадовці встигали оформляти понад 200 незаконних дозволів", - йдеться в повідомленні.

Наразі досудове розслідування триває, керівнику злочинної організації та чотирьом її учасникам обрано запобіжні заходи.

Міністерству внутрішніх справ доручено анулювати незаконно видані дозволи та вилучити зброю у її власників.

Вам також може бути цікаво: Як отримати дозвіл на зброю в Україні?

Обіг цивільної вогнепальної зброї: Раді рекомендовано прийняти за основу законопроект

Слідкувати за судовими рішеннями найпростіше з екосистемою Liga360. Нові інструменти дозволяють отримувати сповіщення щодо надходжень судових рішень та контролювати зміни. Користувачі можуть обрати рішення за певний період (день, тиждень, місяць), відфільтрувати їх за топ-10 тематиками у кожній формі судочинства або за інстанціями. Спробуйте переваги Liga360 вже сьогодні.

Спробуйте також  Verdictum PRO, за допомогою якого на підставі завантаженої позовної заяви ви зможете отримати інформацію про вірогідність перемоги у суді у всіх трьох інстанціях за допомогою штучного інтелекту.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини