Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Термін розкриття емітентами інформації про зв’язки з іноземними державами зони ризику продовжено: НКЦПФР

Реклама

Національна комісія з цінних паперів та фондового ринку прийняла рішення продовжити до 31 травня 2023 року термін надання емітентами цінних паперів інформації щодо наявності зв'язків з іноземними державами зони ризику.

Відповідне рішення Комісії № 453 було прийнято 24 квітня 2023 року.

У процесі підготовки інформації щодо ділових зв'язків з країною-агресором та її сателітами в емітентів виникли питання, що потребували роз'яснення. Комісія уточнила окремі аспекти щодо змісту та форми такої інформації та, щоб учасники мали змогу підготувати повну та коректну інформацію відповідно до вимог, збільшила строки її подання.

«Комісія зобов'язала емітентів розкрити інформацію, чи є в структурі власності, серед посадових осіб, а також контрагентів та клієнтів особи з країни-агресора та її сателітів. Подання даних за останньою категорією викликало найбільше запитань, тому ми дали необхідні роз'яснення і для зручності емітентів змінили строки розкриття. Розраховуємо, що отримані дані допоможуть більш ефективно протидіяти агресору на економічному фронті та виявляти тих, хто намагається ухилитися від санкцій. Інвестиційна безпека нашої країни зараз займає ключове місце», - зазначив член НКЦПФР Максим Лібанов.

Комісія нагадала, що емітентам цінних паперів потрібно надати інформацію щодо наявності зв'язків з іноземними державами зони ризику з 01.01.2021 - 31.12.2022, а саме:

- Російською Федерацією,

- Республікою Білорусь,

- Ісламською Республікою Іран,

- Корейською Народно-Демократичною Республікою.

Разом з тим вимоги не поширюється на:

- інвестиційні сертифікати,

- акції КІФ (корпоративних інвестиційних фондів), які уклали договори про управління активами таких КІФ з компаніями з управління активами,

- емітентів облігацій місцевих позик.

У разі відсутності в емітента зв'язків з такими іноземними державами зони ризику, це зазначається у формі, призначеної для розкриття інформації, та також подається до регулятора.

Рішення набирає чинності наступного дня після його публікації.

За повідомленням Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку

Перевірити компанію у санкційних списках та її зв'язки з рф та рб можна з LIGA360. Захистіться від токсичних бізнес-зв'язків прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини