Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Суд оштрафував водія, який пропонував гроші поліцейським за непритягнення його до відповідальності за водіння у нетверезому стані

Реклама

Тернівський районний суд міста Кривого Рогу затвердив угоду про визнання винуватості між прокурором та обвинуваченим за частиною 1 статті 369 Кримінального кодексу України: визнав останнього винним у пропозиції службовій особі надати їй неправомірну вигоду та призначив йому узгоджене сторонами покарання у вигляді штрафу в розмірі 17 000 гривень. Про це повідомила прес-служба суду.

Судом встановлено, що водій автомобіля був зупинений поліцейськими, які запропонували водію пройти огляд, щоб перевірити його стан на наявність алкоголю в крові. Але замість цього, водій запропонував поліцейським неправомірну вигоду - спочатку у розмірі 5000 гривень, а потім - 12000 гривень, за те, щоб вони не складали протокол про його стан. Попри відмову патрульних й попередження про кримінальну відповідальність за це, водій не полишав спроб «відкупитися».

Такі дії правоохоронці кваліфікували як корупційне правопорушення, передбачене частиною 1 статті 369 КК України.

Під час досудового розслідування прокурор і обвинувачений уклали угоду про визнання винуватості, узгодивши правову кваліфікацію, істотні обставини та покарання, й просили суд її затвердити.

Суд встановив, що водія обґрунтовано обвинувачують в інкримінованому злочині, він повністю визнав свою винуватість й розуміє характер обвинувачення, вид покарання, свої права та наслідки угоди, тому суд ухвалив рішення її затвердити.

Зазначається, що вирок ще не набрав законної сили та може бути оскаржений до апеляційного суду.

Витрачаєш багато часу на аналіз законодавства? Спробуй найзручніші інструменти legal research в LIGA360. Миттєвий пошук серед мільйонів документів. Для кожного НПА - пов'язана аналітика, законодавство та судові справи. Дізнайся більше переваг за посиланням.

Читайте також: Конституційний Суд визнав неконституційними деякі положення Кодексу адмінсудочинства

Розширення функціонал шерингу авто в Дії: можна скасувати належного користувача

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях

Схожі новини