Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську
ЗЕД

15 квітня набрав чинності Закон щодо встановлення тимчасових особливостей визначення митної вартості товарів, що вивозяться за митну територію України

Реклама

15 квітня 2023 року набрав чинності Закон № 2957-IX Про внесення змін до розділу XXI "Прикінцеві та перехідні положення" Митного кодексу України щодо встановлення тимчасових особливостей визначення митної вартості товарів, що вивозяться за межі митної території України».

Документ було офіційно опубліковано в газеті «Голос України» 14 квітня.

Держмитслужба роз'яснила: передбачається, що такі зміни сприятимуть забезпеченню надходження до державного бюджету платежів від вивізного мита у повному обсязі.

Так, тимчасово, до 31 грудня 2025 року включно, митною вартістю товарів, які вивозяться за межі митної території України з поміщенням у митний режим експорту та на які законом встановлено вивізне мито, що нараховується за адвалорними ставками, є ціна товару, зазначена у рахунку-фактурі чи рахунку-проформі, але не нижче середньоарифметичного значення котирувань цін на відповідні товари на міжнародних товарних біржах.

Перелік міжнародних товарних бірж затверджує Кабінет Міністрів.

Якщо товари не є об'єктами торгівлі на міжнародних товарних біржах, митною вартістю таких товарів є також ціна товару, зазначена у рахунку-фактурі чи рахунку-проформі, але не нижче за ціну товару, визначену з урахуванням середньоарифметичного значення котирувань цін на міжнародних товарних біржах на компоненти таких товарів або цін на внутрішньому ринку України у порядку, затвердженому Кабінетом Міністрів.

Важливо: такі особливості не застосовуються до товарів, щодо яких Кабмін запровадив режим експортного забезпечення.

Закон вводиться в дію з першого числа другого місяця, наступного за місяцем набрання ним чинності.

Перевірте, як змінився фінансово-майновий стан ваших партнерів та конкурентів у 2022 році. Всі показники проаналізує за вас LIGA360. Капітал, динаміка активів та поточної кредиторської заборгованості тощо. Замовте LIGA360 прямо сьогодні.

Читайте також:

З 23 березня діють Правила проставлення апостиля на офіційних документах, призначених для використання на території інших держав

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини