Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Функціонування установ виконання покарань в умовах воєнного стану: Раді рекомендовано прийняти за основу законопроєкт

Реклама

3 квітня 2023 року Комітет Верховної Ради України з питань правової політики рекомендував ВР за результатами розгляду в першому читанні прийняти за основу із застосуванням ч.1 ст. 116 Регламенту Ради законопроєкт № 8292 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо функціонування установ виконання покарань та установ попереднього ув'язнення в умовах воєнного часу». Про це повідомила прес-служба Апарату ВР.

Зазначеним законопроектом пропонується внести зміни до Кримінально-виконавчого кодексу України та Закону України «Про попереднє ув'язнення» з метою удосконалення окремих норм, що регламентують механізм реалізації прав засуджених та осіб, узятих під варту, а також порядок та умови їх тримання в установах виконання покарань і установах попереднього ув'язнення, зокрема, в умовах воєнного стану.

Читайте також: У Раді зареєстровано проєкт щодо змін функціонування установ виконання покарань в умовах воєнного часу

Також відповідний Комітет обговорив законопроєкт №8064 "Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих особливостей організації примусового виконання судових рішень і рішень інших органів під час дії воєнного стану", підготовлений до другого читання, та розглянув пропозиції, що надійшли від народного депутата України Маслова Д.В.. На засіданні вирішено рекомендувати ВР прийняти законопроєкт №8064 в другому читанні та в цілому у редакції, запропонованій Комітетом.

Комітет також розглянув на своєму засіданні пропозиції, що надійшли від народного депутата України Ватраса В.А. до проекту Закону про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо спрощення доступу до безоплатної правничої допомоги (реєстр. №7473-д від 09 серпня 2022 року). За результатами розгляду вирішено рекомендувати ВР прийняти його в другому читанні та в цілому в редакції, запропонованій Комітетом.

Вся актуальна база законодавства й судових рішень є у LIGA360. Знаходьте потрібний документ в один клік - побачте весь обсяг пов?язаних аналітичних матеріалів, судових прецедентів, НПА тощо. Спробуйте найзручніше рішення для legal research прямо сьогодні. 

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини