Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Норми щодо надання відпустки при народженні та по догляду за дитиною необхідно вдосконалити: позиція НААУ

Реклама

Національна асоціація адвокатів України направила до Верховної Ради зауваження та пропозиції до проєкту Закону № 8313 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо впорядкування надання та використання відпусток, а також інших питань».

Відповідний правовий аналіз документа здійснив Комітет з цивільного права та процесу НААУ.

Метою прийняття законопроєкту є уточнення та осучаснення окремих норм законодавства, що регулюють питання надання та використання відпусток. У пояснювальній записці вказано, що законодавство про працю потребує модернізації з урахуванням змін його окремих положень, що відбулися в останні роки, досвіду пандемії COVID-19, реалій воєнного стану та необхідності швидкого післявоєнного відновлення країни.

НААУ вважає за доцільне підтримати законопроєкт за умови врахування висловлених серед іншого таких пропозицій:

- заміна надання судового рішення довідкою в довільній формі для отримання відпустки по догляду за дитиною батьком цієї дитини, який не перебуває у зареєстрованому шлюбі з матір'ю дитини;

- удосконалення норми щодо надання відпустки при народженні дитини лише одній з осіб (батьку, бабі або діду, або іншому повнолітньому родичу дитини) за умови надання іншими особами довідок з місця роботи про ненадання ним такої відпустки.

З детальними зауваженнями та пропозиціями можна ознайомитися за посиланням.

За повідомленням НААУ

Адвокати з сімейних справ вивчають актуальні ситуації щодо розлучення, поділу майна, ухилення від сплати аліментів з ІПС ЛІГА:ЗАКОН. Також система містить повну базу українського законодавства з експертними коментарями. Придбайте ІПС ЛІГА:ЗАКОН за посиланням.

Читайте також:

Огляд сімейних спорів під час воєнного стану

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
Увійти

Схожі новини